Autó

Kérdés: Letartóztatták a fiam, az autó ott maradt, szeretném elhozni.

Válasz: Tisztelt Kérdező! Amennyiben a gépjárművet a hatóság lefoglalta, úgy nem lesz lehetősége elhozni. Ennek tájékoztatása és a gépjárművel kapcsolatos további lehetőséges miatt keresse fel az eljáró nyomozó hatóságot.

Kölcsön vissza nem fizetése

Kérdés: Segítséget szeretnék kérni: egy összeget nem kapok vissza, barátomnak adtam oda az egyik részét, másikat úgymond ellopta. Hülyén hangzik, de tavaly nyártól kezdődve idén februárig adtam neki (meg sem várva, hogy visszaadja a korábbiakat csak adogattam neki), míg ő esküdözve hajtogatta, hogy másnap látom, vagy 2 hét múlva. Aztán nem így lett. Mai napig annyit válaszol, hogy nyugodjak le, ő nem az a fajta, hogy lehúz, meg ne fenyegessem, majd megadja, miközben nem egy szegény emberről van szó. Ahogy olvasgattam más oldalakat és tanácsokat kapva nem nagyon van a teljes összegről bizonyítékom csak majdnem a negyedéről. Röviden az a lényeg, hogy megütött és erőszakkal vette el a pénzeimet és meg is lopott a kaszinófüggősége miatt.

Válasz: Tisztelt Kérdező! Jelen esetben feljelentést tehet az illetékes rendőrkapitányságon, vagy bírósághoz fordulhat. A másik lehetőség egy fizetési meghagyásos eljárás megindítása ügyvéd, vagy közjegyző által.

Feljelentés

Kérdés: A férjemet feljelentették (költségvetési csalás miatt, hamis vád), ezt onnan tudtuk meg, hogy engem hívtak tanúskodni. Ez 2019-ben volt. Őt azóta se hívták be és a vallomás tétel óta engem sem. Még folyhat az ügy? Anno beszéltünk ügyvéddel, szerinte nem lesz folytatása, akkor ezt mondta.

Válasz: Tisztelt Kérdező! Javaslom, hogy személyesen forduljanak az illetékes rendőrkapitánysághoz.

Házi őrizet

Kérdés: Házi őrizetben vagyok itthon, nem mehetek sehova, így a munkámnak is annyi, albérletben lakom, amit a fizetésemből tudtam fizetni, most ebben az esetben mi a teendő? Van valami állami támogatás vagy bármi? Ha igen, mit és hogy kell intézzek?

Válasz: Tisztelt Kérdező! Nem jár állami támogatás. Azt javaslom, keressen olyan munkát, amit otthonról is végezhet, vagy kérelmezze a bírótól, hogy a házi őrizetet szüntesse meg és rendeljen el helyette lakhelyelhagyási tilalmat.

Rendőrségi ügy

Kérdés: Elvitték a bátyámat a rendőrök, hogyan szerezzek róla információt, hogy hova vitték? És hogyan tudok kapcsolatba lépni vele?

Válasz: Tisztelt Kérdező! Azt javaslom, érdeklődjön az illetékes rendőrkapitányságnál.