Gyorshajtás

Kérdés: Gyorshajtás, közigazgatási bírság. Megtekintettem az elérésen a készült fotókat. 5 darab van, ebből 4 darab 0 km/h sebességről készült, 1 darabon 69 km/h a feltüntetett sebesség. A fotók között eltelt idő kb. 2 mp és 30 méter a felölelt táv. Érdemes-e ebben az esetben bizonyítási indítványt kérni vagy fellebbezni, mivel nyilvánvalóan nem gyorsulhatott a gépkocsi ennyit és ennyi idő alatt?

Válasz: Tisztelt Kérdező! Az Ön által feltett kérdés teljeskörű megválaszolásához szükségem lenne az eset pontos körülményeinek ismeretére, valamint a kérdésben szereplő felvételek részleteire mindenre kiterjedően. De azt sem írta meg, hogy az adott útszakaszon mennyivel lehetett menni. A leírtakból csak annyi derül ki, hogy a „felölelt távon” kb. 54 km/h-val közlekedett….de az is lehet, hogy ekkor már fékezett?

Közmunka

Kérdés: Közmunka miatt lesz bírósági tárgyalás, ugyanis nem jártam és a pártfogó ezt jelentette. Érdekelne, hogy aznap egyből leültetnek vagy adnak egy időpontot, amikor be kell vonuljak?

Válasz: Tisztelt Kérdező! Feltehetőleg utóbb kap bevonulási időpontot.

Bűnügyi költség

Kérdés: Egy olyan kérdésem lenne, hogy a bíróság engem és a társamat egyetemlegesen kötelez a bűnügyi költség fizetésére. Beadtunk egy kérelmet, hogy mentsenek fel minket alóla, de az igazságügyi miniszter elutasította. Az lenne a kérdésem Önhöz, hogy van lehetőség még kérelmet beadni vagy már több kérelmet nem lehet beadni ez ügyben? Illetve, ha a megállapított összeget senki nem kezdi el fizetni, úgy melyikünktől tiltják le ezt az összeget?

Válasz: Tisztelt Kérdező! Amennyiben a bíróság határozatában az szerepel, hogy mindkettejüket egyetemlegesen terheli a fizetési kötelezettség, abban az esetben bármelyiküktől követelhető a teljes összeg, ugyanez vonatkozik a behajtásra is. Ha az Igazságügy Minisztérium az Önök méltányossági kérelmét elutasította, abban az esetben a döntés ellen jogorvoslatnak nincs helye. Azonban a kérdés érdemi megválaszolásához további információra lenne szükségem az ügy kapcsán.

Feljelentés

Kérdés: Fel lettem jelentve, de nincs ellenem bizonyíték, mit tegyek?

Válasz: Tisztelt Kérdező! Teljes körű és pontos válasz adásához további információkra van szükségünk. Kérem, ismételje meg kérdését részletesebben és ismertesse a pontos tényállást.

Személes adatok védelme

Kérdés: Édesapám fekvőbeteg. 2010. júliusában telefonon keresztül csalók kicsalták édesapám személyes adatait (igazolványszám) és a nevében egy szolgáltatónál 5 db telefon rendeltek, majdnem 2 millió Forint értékben. A szolgáltatónál édesapámnak más szolgáltatásra érvényes szerződése van. Ezt követően újabb telefonos csalás keretében édesanyámat egy fedőtörténettel megtévesztették, így édesanyám jóhiszeműen átvette édesapám nevére érkező csomagot, azt aláírta, majd a csalóknak a csomagot átadta. Feljelentés folyamatban, a szolgáltatónál csalás bejelentése folyamatban. Kérem, adjon jogi tanácsot a teljesen elkeseredett családnak, mi várható az eljárás során?

Válasz: Tisztelt Kérdező! Az ügyben keletkezett dokumentumok ismerete nélkül nem tudok érdemi információval szolgálni az ügy kimenetével és az eljárás lefolytatásával kapcsolatosan.