Általam vásárolt szoftver használata

Kérdés: Adott egy játék, ahol az általam vásárolt eszköz mellé kaptam egy szoftvert is, amit a játék szolgáltatója szabályoz, hogy nem lehet használni. Kérdem én, joga van megszabni azt, hogy amit én veszek saját pénzből és teljesen birtokomban van, használhatom-e amikor akarom vagy nem?

Válasz: Tisztelt Kérdező! Igen, joga van. De az számomra kérdés, hogy Ön pontosan mit is vett.

Kitilthatnak-e egy edzőeremből indoklás nélkül?

Kérdés: Kitilthatnak-e egy edzőteremből azzal az indokkal, hogy problémás ügyfél vagyok? Indoklás gyakorlatilag semmi. Hivatkozás: „Már több ízben később hagytam el a létesítményt, mint a kiirt záróra időpontja.” Igazából ez is egy kierőszakolt indoklás volt, egy vezető edzőt kértek meg, hogy közölje a kitiltást, de érdemben semmit nem tud mondani hisz ő állítása szerint „csak egy közvetítő„. A valós ok persze csak annyi, hogy nagyon sok év után kritikával éltem a tisztaságra. Mocskos fürdő, vegyszer használat nulla… A recepción közölték velem, hogy mivel ők itt vannak, a fürdő meg ott, nem tudnak segíteni, persze flegma hangnemben. Ezért kritikát írtam az oldalukra „nem ajánlom a termet…mert…”.

Válasz: Tisztelt Kérdező! Miután nem közszolgáltatásról van szó, így a szolgáltató meghatározhatja az igénybe vevők körét.

Tárolás

Kérdés: Azt szeretném kérdezni, hogy egy 4 éve nálam hagyott pótkocsit, ami más tulajdonában van, meddig vagyok köteles tárolni?

Válasz: Tisztelt Kérdező! Nem köteles tárolni.

Ideiglenes diákigazolvány

Kérdés: Lejár az ideiglenes diákigazolványom pár nap múlva, és pont egy szombati napra esik. Kérvényeztem egy újat, mivel a végleges még nem készült el, azonban azt mondták nekem, hogy mindaddig nem állíthatnak ki újat, amíg a jelenlegi nem jár le. Így azonban nem tudok dolgozni, vasárnap tömegközlekedni, mivel ha az ellenőr elkap, nagyon megbüntet mindaddig, amíg ki nem állítanak egy újat. Végérvényesen az lenne a kérdésem, hogy ezt megtehetik, hogy nekem nem állítanak mindaddig ki egy új ideiglenes diákigazolványt, ameddig a jelenlegi nem jár le?

Válasz: Tisztelt Kérdező: Amennyiben Ön a lejárat előtt kérte az új diákigazolványt, úgy Önnek ki kell adják a lejárat napjától érvényes ideiglenes igazolványt.

Visszaadható a már beüzemelt kazán?

Kérdés: Másfél éve új kazánt és bojlert építettünk be és a bojler már 2-3 hónap után kezdett rozsdásodni. A szerelő megnézte, de nem történt semmi. Közel fél éve a kazán termosztát hibajelzést írt ki. A szerelő nem tudta megoldani. A kazán ugyan működik, de szeretnénk, ha ez a hibajelzés nem lenne állandóan a kijelzőn, mert így nem látom az aktuális hőmérsékletet. A szerelő viszont már fel sem veszi a telefont. Megértem, hogy nagyon sok munkája van, de a karbantartás is az ő feladata. A kazán még jótállásos. Jogom van még visszaadni az eladónak, ha nem javítja meg?

Válasz: Tisztelt Kérdező! Igen, joga van a szerződéstől elállni, ha nem javítja, vagy javíttatja meg az eladó a készüléket.