Munkajog

Kérdés: Férjem életveszélyes munkahelyi balesetet szenvedett kovácsolási munka következtében. Szakmája vas-és fémszerkezeti lakatos. A munkaköri leírása nem tartalmaz ilyen jellegű munkavégzést. Hibázott-e munkáltatója, amikor ilyen jellegű munkával bízta meg? Ha igen, hová fordulhatunk jogorvoslatért?

Válasz: Tisztelt Kérdező! Minden munkavállaló csak a munkakörben leírtaknak köteles eleget tenni. Amennyiben úgy érzik, hogy jogsérelmük van, javaslom, forduljanak egy ebben az ügyben jártas ügyvédhez, kinek segítségével egy munkaügyi pert tudnak indítani.

Munkajog

Kérdés: Azt szeretném megkérdezni, hogy általános iskolai tanárt az online oktatás időtartalma alatt /COVID 2021. év tavasza/, amennyiben keletkezett túlmunkája, megilleti-e a pótlék? A munkáltató előzőekben arról tájékoztatta, hogy igen. Jelen nyilatkozatuk szerint mégsem.

Válasz: Tisztelt Kérdező! A munkaszerződés ismeretének hiánya miatt sajnos nem tudok konkrétumokkal szolgálni, ezt csak a munkáltató és a munkavállaló tudja, hogy mik voltak a megállapodásuk részletei.

Diákmunka

Kérdés: Ha van érvényes matricám, de nincs jogviszonyom, akkor folytathatom a jelenlegi diákmunkámat? Abbahagyom a technikumi képzést, meg fog szűnni a jogviszonyom, de a diákigazolványom 2022. október 31-ig érvényes. Ilyen esetben akkor 2022. október 31-ig még maradhatok a jelenlegi diákmunkámnál?

Válasz: Tisztelt Kérdező! A munkaszerződés ismerete nélkül nem tudunk pontos választ adni, de amennyiben a munkavégzéséhez szükséges a hallgatói jogviszony létesítése, úgy ebben az esetben nem.

Tartozás

Kérdés: Mit tudok csinálni, ha a bejelentett lakcímemen nem tudom átvenni a hivatalos, mondjuk mook-os leveleket, a tartózkodási meg albérlet és itt nem jelentenek be? Illetve napi bejelentéssel munkánál a végrehajtó megkeresheti a főnököt, hogy a tartozást vonja?

Válasz: Tisztelt Kérdező! Elsősorban javaslom, hogy személyesen menjen be a postára, ahol részletes tájékoztatást adnak Önnek a postai küldemények lehetséges átvételi módjáról (ti. azokat át lehet bármilyen címre irányítani, avagy a postán átvenni stb.). Ami a tartozást illeti, a részletek hiányában pontos választ nem tudok adni Önnek az általános rendelkezések kivétel. A munkaviszony alapján kapott munkabérből legfeljebb 33%-ot lehet levonni. A levonás a munkavállalói munkabérnek legfeljebb 50%-áig terjedhet az alábbi követelések fejében: a) tartásdíj, b) az adóssal szemben fennálló munkavállalói munkabér követelés, c) jogalap nélkül felvett munkavállalói munkabér és társadalombiztosítási ellátás.

Munkajog

Kérdés: Munkaviszonyt kezdtem közalkalmazottként 09.27. napjával, munkaviszonyom megszüntetését próbaidő alatt 10.01.napján jeleztem munkáltató felé. Mai napig nem történt ezzel kapcsolatban semmi. Ügyfélkapun keresztül annyit látok magamnak, hogy bejelentettek, de kijelentés azóta sem történt. Több csatornán keresztül próbáltam elérni őket, érdemlegesre nem jutottam. Illetve belépésemkor sem kaptam semmiféle dokumentumot, kinevezést. Dolgoztam pár napot, majd a munkaviszony megszüntetésére tett jelzésem, kérelmem óta nem. Ezt az Igazgatónő felé és a Titkárság felé e-mailen, közvetlen felettesem felé SMS-ben tettem. Választ, visszajelzést nem kaptam. Közvetlen felettesem sokszoros telefonos megkeresésemre azt a választ adta 10.05-én, hogy tudomásul vették, de az Igazgatónő táppénzen van, a Titkársági munkaügyes szabadságon. Amíg kijelentésem nem történik meg, addig nem tudok másik munkáltatónál munkát vállalni vagy Munkaügyi Központba bejelentkezni. Ma 10.07., semmi eredmény.

Válasz: Tisztelt Kérdező! Elsősorban az adott munkaszerződésben foglaltak az irányadók, lehetőség van ugyanis arra, hogy a munkavállalónak egyidejűleg több munkaviszonya is lehet, ellenkező esetben ahhoz, hogy hivatalosan munkába tudjon állni szükség van ahhoz, hogy a korábbi munkahelyéről kijelentsék. Javaslom, hogy a munkáltatójával személyesen konzultáljon. További bonyodalmak esetén tanácsolom szakember (ügyvéd) közreműködését.