Munkaidő keret

Kérdés: Az alábbi konkrét ügyben kérem véleményüket, tanácsukat: 6 havi munkaidő keretben dolgozom. Az erre az időszakra jutó 48 naptári pihenő napból csak 33 pihenő napot kaptam meg, ezért keletkezett 15*8 azaz, 120 többlet órám. Az én véleményem szerint ez pihenő napi munkavégzésnek számít, tehát 100% pótlékkal kellene kifizetni. A munkaügyes nem így gondolja, mert szerinte a munkaidő keret esetén keletkezett plusz órákat csak 50% pótlékkal kell kifizetni. Szerintem ez csak akkor van így, ha a keret idejére jutó összes pihenő napot kivettem. Röviden erről van szó.

Válasz: Tisztelt Kérdező! A munkaidő beosztásának joga a munkaadót illeti meg. Túlóraként kell elszámolni, ha a munkavállaló a munkaidő keretét túllépi. Rendkívüli
munkavégzési pótlék is járhat, amennyiben a munkaidő-beosztása szerinti napi munkaidőt meghaladóan dolgozik, illetve ha többet dolgozik, mint amennyit a heti 40 órás munkahét figyelembe vételével be lehetne osztani. Ennek mértéke 50 százalék. Pihenőnapjára elrendelt munkaidő esetén 100 százalék bérpótlék jár vagy 50 százalék és egy pihenőnap. Azonban ahhoz, hogy pontosabb információt tudjunk adni, ismerni kellene a munkaszerződés pontos részleteit.

Munkajog

Kérdés: Órabéres munkarendnél miért csinálja azt a cég, hogy fizetett ünnepnapra vagy behívja dolgozni dupla bérért vagy pedig szabit ad a dolgozóknak? Nem adhat pihenőnapot aznapra? (A szabi persze csak szimplán bérnek számít.) Ezt valahol szabályozza a munkatörvénykönyv és hol vagy csak egyedi céges bérpolitika?

Válasz: Tisztelt Kérdező! A munkaszüneti napra kiadott pihenőnapnak teljes foglalkoztatás esetén nincs akadálya, munkaidőkeret esetében viszont problémás. Óra- vagy teljesítménybéres munkavállaló esetében amennyiben általános munkarend szerinti munkanapra esik a munkaszüneti nap, akkor a munkaszüneti napra munkavégzés hiányában is távolléti díj jár a munkavállalónak. Amennyiben ugyanakkor szombatra vagy vasárnapra esik a munkaszüneti nap, akkor nem. Itt tehát a munkaidő-keret és a távolléti díj fizetésének szabályait kell figyelni.

Covid fertőzéssel gyanúsítanak

Kérdés: Munkahelyemen 46 fő dolgozik és a parancsnokom szerint félnek tőlem a munkatársaim, mert azt állítja valaki, hogy én fertőzöm a közösséget, mivel a családtagjaim között van covid pozitív. Hitelt érdemlően bizonyítottam, hogy nem vagyok kontaktszemély, de ennek ellenére engem tartanak fertőzőnek, aki miatt 13 kollégánk táppénzre ment. El kellett mennem antigén és PCR tesztre, hogy papírral is alá tudjam támasztani az igazamat, de ez nekem relatíve sokba került, holott tudtam, hogy otthon nem fertőződhettem meg. De nem hitt nekem senki. Mit tehetek?

Válasz: Tisztelt Kérdező! Kérdéséből nem világos számomra, hogy munkáltatója utasítására vagy önszántából ment el elvégezni a teszteket. Amennyiben munkáltatója kötelezte a tesztelésre, úgy a munkáltató kötelessége az ingyenes teszt biztosítása, tehát költségei megtérítésére jogosult. Ezen felül munkatársai ilyen jellegű állításai egyértelműen sértik az Ön jó hírnévhez való jogát, így személyiségi jogi peres eljárást kezdeményezésére jogosult.

Munkajog

Kérdés: Mit lehet tenni olyankor, ha a cég, ahol dolgozom megköveteli a szájmaszk viselését? Ennek betartására belső szabályokat hoz létre. Viszont hoz egy olyan döntést, hogy pénzt von meg, magyarul megbüntet, ha leveszem a maszkom!.Megteheti-e ezt egy cég, ami nem tartozik semmilyen szervhez?

Válasz: Tisztelt Kérdező! Mivel a munkáltató kötelessége az egészséges munkakörnyezet biztosítása, ezért ebben az időszakban meghatározhatja a maszk viselését a munkavállalók védelme érdekében. Ebből következően szankcionálhatja is, ha valaki huzamos ideig nem tartja be a szabályokat. A szankció szabályait pedig a Mtv. tartalmazza, annak kell megfelelnie.

Munkajog

Kérdés: Az ügyben érdeklődöm, ha 1 hónapja átestem a koronavírus fertőzésen, kötelezhet-e a munkaadó, hogy oltassam be magam. Megtagadhatom az oltást szankciók nélkül? Középiskolában dolgozom, mint iskolatitkár.

Válasz: Tisztelt Kérdező! Az oltás önkéntes alapon történik, tehát szankciók nem érhetik Önt az oltás megtagadása miatt. Habár érdemes az oltást kérni, sok mindent meg lehet vele előzni….