Munkajog

Kérdés: Olyan iránt érdeklődnék, hogy ha én táppénzen voltam gerinc problémával (orvosi ügyeleten és vizsgálatokon is voltam) és erről a munkáltatómnak leadtam a táppénzes papírom, de ő követeli az orvosi ügyeletről kapott leletemet és a szakorvosit is. Jogilag ezt kérheti a cég a táppénzes papíron felül?

Válasz: Tisztelt Kérdező! A Munka Törvénykönyv szabályai szerint a munkáltató a munkavállalótól olyan nyilatkozat megtételét vagy személyes adat közlését követelheti, amely a munkaviszony létesítése, teljesítése, megszűnése (megszüntetése) vagy e törvényből származó igény érvényesítése szempontjából lényeges. Ugyanakkor a munkáltató csak a táppénzre való jogosultságot igazoló és kezelőorvos által kiállított igazolást kérheti a munkáltatótól. Egyebekben az egészségügyi adat különleges adatnak minősül, amit szigorú védelem illet meg.

Oktatás, pedagógiai asszisztens munkakör, jogsértés

Kérdés: Idén egy iskolába hívtak dolgozni tanító munkakörbe. Van diplomám, de nem pedagógiai, viszont 2. éves tanító hallgató vagyok. Óraadóként ez előtt is dolgoztam az iskolában. Elfogadtam az állást, majd a munkába állásomat követő 3. héten kaptam egy pedagógiai asszisztensi szerződést úgy, hogy tanító munkakörben dolgoztam heti 22 tanórával, arra hivatkozva, hogy nincs meg a végzettségem. Tudtam, hogy ped. asszisztens nem tarthat önállóan órát, ezért nem írtam alá a szerződést, és megkérdeztem, hogyan fogadhatták így el a tantárgyfelosztást? A válasz, fenyegetés volt az intézményvezető felől. Így aláírtam a szerződést, majd felmondtam. Azonban tudom, hogy sokan ped. asszisztensi munkakörben tanítanak, mert nincs végzett pedagógus, és tanítói munkáért ped. asszisztensi fizetést kapnak. Kértem a tankert, hogy jelezzék felfelé ezt a jogi hézagot, de válaszra sem méltattak. Félek, hogy kirúgják ezeket az embereket, ha munkaügyhöz fordulok. Kinek jelezhetnék?

Válasz: Tisztelt Kérdező! Forduljon az Oktatási Jogok Biztosához (https://www.oktbiztos.hu/# – dr. Aáry-Tamás Lajos)!

Munka, terhesség

Kérdés: Remélem hamar kapok rá választ olyan kérdésem lenne, hogy lejárt a próbaidőm, de terhes vagyok és hát már lassan a 4. hónapba lépek, igaz minden rendben van, de fizikai munkát végzek. Az lenne a kérdésem, hogy kivel tudom felmentetni magam a munka alól, és ha igen, akkor tuti nem rúgnak már ki? Igaz, tudják rég, hogy babát várok, de nem úgy néz ki, mint akit érdekelne, hogy én terhes vagyok, legalábbis a céget nem nagyon. Akarják még dolgozzak, de én már nem nagyon szeretnék, sajnos nem úgy vettem észre, hogy bababarát munkaköröm lenne annak ellenére, hogy tudnak róla. Erre szeretnék választ kapni.

Válasz: Tisztelt Kérdező! A várandós édesanya védettséget élvez az elbocsátással szemben. Amennyiben orvos igazolja a szükségességét, úgy a munkáltató köteles a várandós állapotának megfelelő munkakört biztosítani. Amennyiben erre nincs mód, úgy várandósságára hivatkozva igényelheti a háziorvosától a táppénzes állományba vételt.

Adó fizetése

Kérdés: Mennyi adót kell fizetni magam után 6 órás bejelentett munkaviszonyban, 2022-ben?

Válasz: Tisztelt Kérdező! Az Ön foglalkoztatása után az adót, illetőleg az adóelőleget a munkáltatónak kell megfizetnie.

Rokkantság

Kérdés: A 81% az milyen betű besorolású (A1 A2 B1 B2 C1 C2 D E)? Dolgozhatok-e 8 órában, ha nincs külön óra megkötés?

Válasz: Tisztelt Kérdező! E kategóriába tartozik. Igen.