Közalkalmazotti munkaidő csökkentés

Kérdés: Közalkalmazottként dolgozom egy kórházban. Összehívták az osztály dolgozóit és az Ápolási Igazgató közölte, hogy 3 embernek lecsökkentik a 8 órás munkaidejét 4-re. Semmilyen konkrét indok nem volt. Eddig semmilyen panaszt nem jelzett felénk a munkánkkal kapcsolatban, nem történt semmilyen változás a kórház ellátási területében. Sőt még az elmúlt másfél évben, a Covid alatt 4-gyel növelték a létszámunkat (többünk szerint feleslegesen, de mi nem lettünk megkérdezve). Így az egyik részen már 9-en voltak a napi 3-5 (járóbeteg) ellátására (a járvány előtt, ennél több beteget láttak el, fejenként, naponta). Az adminisztratív munkakörben dolgozó osztályrészen is növelték a létszámunkat eggyel, de nálunk a feladatok mennyisége is nőtt.  Ennek ellenére a munkaidő csökkentés csak az adminisztratív dolgozókat érintette. Kellett volna indoklás? A 4 órás munkaviszony a későbbiekben bármikor megszüntethető a munkáltató által? Felmondási idő és végkielégítés nélkül?

Válasz: Tisztelt Kérdező! Igen, szükséges az indokolás. Egyébiránt nem kötelesek beleegyezni. Felmondási idő és végkielégítés természetesen jár, ha nem fogadják el a helyzetet és egyébiránt a feltételek fennállank. A munkaszerződésben rögzített feltételek az irányadóak elsődlegesen.

A munkáltató nem fizet bért

Kérdés: Ebben az esetben jogosult vagyok-e a munkaviszony azonnali felmondással történő megszüntetésére?

Válasz: Tisztelt Kérdező! Igen.

Munkajog

Kérdés: Érdeklődnék, hogy feljelenthetnek-e csalás vádjával, ha sokszor voltam betegszabadságon és a munkáltató a hátam mögött azóta rossz híremet kelti, indirekt zaklat, azaz a közvetlen környezetemben is lejárat, és hangoztatja, kétségbe vonja, elemezgeti az elmúlt fél éves betegszabadságaimat? Minden esetben az orvosnál voltam és kaptam igazolást. Az egyik eset, amit folyamatosan hallok, hogy bicikliesés miatt kiírt az orvos és én mégis táppénz alatt elmentem boltba venni élelmiszert. Aztán azt is hangoztatják, hogy mindig hét elején vagyok beteg. Megalázó ez az egész és már lassan üldözési mániám van. A költözést is fontolgatom, mert akár este 1 órakor is ezt hallgatom, illetve a panzióban, ahol lakom a gipszkarton fallal elválasztott másik szobában egy idős ember is folyamatosan ezt a témát beszéli vagy hallgatja. Azt is kifogásoljál és hangoztatják, hogy én kávéztam egy másik szobában lévő idősebb szomszédasszonnyal. Úgy gondolom, hogy fel akarnak jelenteni és bíróságra vinni.

Válasz: Tisztelt Kérdező! Ez nem minősül csalásnak.

Óvodai közalkalmazotti jogviszony

Kérdés: Falusi óvodában dolgozom közalkalmazotti jogviszonyban. Határozott idejű szerződésem augusztus 31-én lejár. Az intézmény fenntartója az önkormányzat, közvetlen munkáltatóm az óvoda vezetője. Általános munkarendben, napi 8 órában, a hétvégére esnek a szabadnapok. A fenntartó megköveteli a dolgozóktól a falunapon való, kötelező részvételt. Mindenkinek ott kellene lenni, reggeltől este 8-ig. Felajánlottak érte 1 db szabadnapot. Ha valaki nem megy, akkor nincs szerződéshosszabbítás. Kérdésem a következő: Kötelezhet-e munkaidőn túl vagy szabadnapon a fenntartó (nem a közvetlen munkáltató) olyan tevékenység elvégzésére, ami a munkakörömmel nincs szoros összefüggésben? Nem katasztrófa helyzetről van szó, hanem egy helyi rendezvényről, amin mások önálló elhatározás alapján vesznek részt. (Minden rendezvény előtt ez van.) Ha lejár a szerződésem, kell-e indokolniuk, ha nem újítják meg? Tudva azt, hogy mivel próbálnak zsarolni. Szomorú, de a helyi képviselőtestület azt hiszi, hogy az egész falu az ő vállalkozásuk és benne én is az ő alkalmazottjuk vagyok. Józan paraszti logika mondatja velem, hogy csak az intézmény fenntartói, a fizetést az Államkincstár folyósítja.

Válasz: Tisztelt Kérdező! Nem kötelezhetik. Nem kell indokolniuk.

Munkakörülmények

Kérdés: Munkavállalóként egy kereskedelmi boltban dolgozik a lányom 1400 nm-en, nincs ablak és klíma, kint 32 fok, bent jóval több, mit lehet tenni? Mit köteles biztosítani a munkáltató ilyen területen? Viszont a munkára nagy szükség van.

Válasz: Tisztelt Kérdező! A munkáltató köteles biztosítani az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeit. Azt javaslom, próbáljanak meg megállapodni a munkáltatóval.