Jogviszony elszámolása a nyugdíjfolyosítóval

Kérdés: Segítséget szeretnék kérni. Kérésemre a Nyugdíjfolyósító Ig. összegzést készített az eddigi munkaviszonyaimról, melyből kiderült, hogy több hiányosság is fennáll. Az esetek többségében tudtam igazolni a jogviszonyomat, egy esetben azonban 275 napot nem igazoltak vissza. A problémám abban áll, hogy a kérdéses cégnél 2010.09.01-én kezdődött a munkaviszonyom, mely az egészségügyi kiskönyvem szerint 2011.12.31-ig állt fenn, de a Nyugdíj Ig. 2011.04.01.-2011.12.31. közbeni 275 napot nem számolja el. Feltételezem, a céget, amelynél dolgoztam, felszámolták, és  onnan nem kaptam meg a kilépő papírjaimat. 2015.05.23-án szűnhetett meg a cég ténylegesen, mert az Egészségbiztosítóból lekért adataim alapján a jogviszonyom 2010.09.01-2015.05.23-ig állott fenn. Kérdésem az lenne, hogy van-e módja annak, hogy valamiképpen beleszámolják a nyugdíjamba a jelölt 275 napot? Harminc napon belül lehet az ügyben eljárnom, amennyiben nem értek vele egyet.

Válasz: Tisztelt Kérdező! A nyugdíj megállapításához szükség van a szolgálati időt és jövedelmet igazoló dokumentumokra.  Azt javaslom, forduljon a volt munkáltatójához. Amennyiben a foglalkoztatásból eredő bejelentési és  közteherviselési kötelezettségének nem tett eleget a munkáltató, vélhetően nem fogja tudni érvényesíteni igényét.

Nyugdíj felmentési idő

Kérdés: Édesapám nevében szeretnék segítséget kérni. Idei év júliusában lesz 41 éve, hogy a postánál dolgozik. Októberben tölti 65. életévét, így nagyon várja már a nyugdíjazását. Kérdésem a következő: ennyi szolgálati idő után hány nap felmentési idő illeti meg? Illetve amennyiben a 41 év alatt nem volt soha táppénzen, jár-e azért esetleg barmi extra kedvezmény neki? Van-e bármilyen hivatalos oldal/törvény, ami ezt szabályozza? Ha jól tudjuk 40 év felett 120 nap felmentési időt írnak, melynek időtartamát, ha jól értettem le sem kéne dolgoznia. Ez viszont régi, újat nem találok. Munkahelyen semmit nem mondanak neki, nekünk kell utána járni.

Válasz: Tisztelt Kérdező! A felmentési idő legalább 60 nap, a 8 hónapot azonban nem haladhatja meg.  A Munka Törvénykönyve szabályozza ezeket a kérdéseket. Emiatt nem jár extra kedvezmény.

Nyugdíjba menetel

Kérdés: Már másfél évvel ezelőtt jogosultságot szereztem az öregségi nyugdíjra. Mivel csak most “derült ki”, mennyi idővel visszamenőleg kérhetem a nyugdíjazásomat?

Válasz: Tisztelt Kérdező! Legfeljebb hat hónapra visszamenőleg igényelhető.

Nyugdíjazás

Kérdés: Nyugdíjba vonulásom napját szeretném megkérdezni. 2022.04.20-án töltöm be a 65. évet. Mivel szakképző intézetben dolgoztam, és 2020.07.01 naptól már a munka törvénykönyve alá tartozom, így tudomásom szerint jogosult vagyok 30 év után jubileumi jutalomra. Ha kérem 2022.04.20-tól a nyugdíjazást,  de tovább dolgoznék, jogosult vagyok-e a jubileumi jutalomra? Vagy a jubileumi jutalom kifizetése után kérjem-e csak a nyugdíjazásomat? A jubileumi jutalom kifizetése után kérhetem-e a nyugdíjat 6 hónapra visszamenőleg? Kérdésem megválaszolását, megtisztelő válaszukat előre is köszönöm.

Válasz: Tisztelt Kérdező! Igen, jogosult jubileumi jutalomra.  Ezt nem befolyásolja a nyugdíjazás időpontja.

1983 -1986 között végzett egy hónapos nyári szakmai gyakorlat

Kérdés: Azt szeretném kérdezni, hogy tudnám igazoltatni a nyári szakmai gyakorlatomat, hogy beleszámítson a nyugdíjamba? Sajnos, ahol szakmai gyakorlaton voltam nincsenek meg a papírok és a TB-nél sem találják. Találtam egy osztálytársat és egy ott dogozó kollégát, akik igazolni tudják, hogy ott végeztem el a kötelező szakmai gyakorlatot.

Válasz: Tisztelt Kérdező! Ahhoz, hogy hitelt érdemlően bizonyítsa, okiratokra van szükség.