Kérdés: Egy olyan gondom van, hogy anyukám eladott egy autót egy magánszemélynek, aki rábeszélte őt arra, hogy csak üzembentartó legyen. Tehát anyum nevén maradt az autó, az ember pedig a felesége nevére bejegyeztette, mint üzembentartó. Továbbá íratott anyummal egy meghatalmazást, hogy eladhassa az autót. De mikor eladásra került az autó, elvitt anyukámhoz egy üres szerződést, hogy írja alá, mint tulajdonos, mert megveszi tőle az autót egy cég. Pár hónappal később, anyukám kapott egy levelet Dr. Mester Csabától, aki a céget képviseli, hogy az autó rejtett hibás, ezért fizesse ki az autó kb. teljes összegét.
Majd az üzembentartó idegen emberke, kezébe vette az ügyet és nem véletlenül, úgy intézte, hogy perré alakuljon az egész. Mindenben “segített” anyukámnak, aki emiatt teljesen erre az üzembentartóra hivatkozva jóformán semmit sem tud az ügyről. 1,5 éve tart az ügy, ami most derült ki számomra, mert nem merte elmondani anyukám. A kérdésem az lenne, hogy merre induljak el?

Válasz: Tisztelt Kérdező! A peres anyagot kellene beszereznie, után lehet látni az irányt. Az elkövetővel szemben pedig feljelentést kell tenni, a pontos tényállás ismeretében.