Kérdés: Kérdésem a következő lenne: az az adott helyzet, hogy van egy fiam (8 hónapos), csak igény szerint szoptatott velem alvó gyerek. Az apukájával nem házasodtunk össze, de van apasági nyilatkozatunk.
Egy hónapja kb. (szept. 21. szombat) lelépett az apja, addig a szüleimnél laktunk és kiprovokálta, hogy elzavarjam. Előtte, ha csinált is valamit a fiával az csekély, néha megfogta 1-szer, de maximum 2-szer fürdette, pelenkázta és öltöztette, velünk nem sétált, kétszer volt védőnőnél velünk(itt nem volt még munkája). Lett munkája hétfőtől szombatig, itt is megfogta, míg ettem vagy zuhanyoztam (max. 20 perc) és virágot öntöztem, vasárnap elvitt minket valahova, 5 hónap után 3-szor felkelt este. Vett a gyereknek ruhát, de hazudik, mert havi 45-50 ezerért nem vett, de a lényeg, hogy úgy érzem sokat nem segített nekem. Miután szétmentünk a nagyszüleihez költözött, ha nem viheti el, akkor el akarja venni tőlem, megteheti?

Válasz: Tisztelt Kérdező! Bármelyik szülőnek jogában áll a szülői felügyelet rendezése iránt pert indítani, így ez esetben az édesapa is megteheti. A bíróság azonban az ügy összes körülményét mérlegelve dönt ezekben a helyzetekben.