Kérdés: Sajnos kénytelen vagyok egy háztartásban élni az alkoholista, agresszív apámmal. A szobám ajtaját eddig kulcsra zártam, de tegnap, amikor hazaértem a munkából, észrevettem a betört ajtómat. A szobám fel volt dúlva és eltűnt a megtakarításom. Amikor rákérdeztem, mindent tagadott.
Korábban már annyiszor betörte az ajtómat, hogy teljesen megvetemedett az egész és kulcs nélkül be sem lehet csukni, mert kipattan a zár nyelve a helyéről. Az sem az első eset, hogy szó nélkül veszi el a holmijaimat vagy a pénzemet. A nagymamám pénztárcáját is rendszeresen kifosztja. Elköltözni nem tudok, mert nem keresek eleget egy albérlethez. Ezen kívül nekem kell törlesztenem apám hitelét, hogy ne vigye el a bank a házat, ahol most élünk. Feljelenthetem azért, amit tett? Hogyan vethetnék véget ennek a pokolnak?

Válasz: Tisztelt Kérdező! Amennyiben úgy érzi, hogy bűncselekményt követett el az Édesapja, lehetősége van a nyomozó hatósághoz fordulni feljelentés megtétele végett. De megjegyzem azt is, hogy az apja viszont nem köteles az ön lakhatását biztosítani. Ha marad, akkor a pénzét tartsa bankszámlán.