Kérdés: Fóton lévő örökségemet (önálló családi ház) testvéreim (2 fő) tudtomon kívül nagyon olcsón adták el a fejem fölül. Minimum 80 milliós értékű
ingatlanból 7 millió forintot helyeztek letétbe számomra. Ráadásul mintha úgy olvastam volna, hogy a bátyám lemondott a részéről, tehát nem 1/3 rész, hanem 1/2 rész lett volna. Ráadásul a két nagyszülőm és egy nagynéném ingatlanából járó apai-anyai örökrészt is elsumákolták. Igen rossz helyzetben vagyok, majd 10 évig hajléktalanként kellett élnem emiatt, az egészségem is tönkrement. Természetesen nem áll módomban veszni hagyni 40 milló forintot. A letétben lévő tkp. csekély összeget jelenlegi lakhatásomra költöttem, mert az ismerősömé, de nagyon rossz állapotban volt, még most is erősen felújításra szorul. Ráadásul az örökségemből úgy kellett eljönnöm, hogy semmimet nem tudtam elhozni onnan, mindenem veszett.

Válasz: Tisztelt Levélíró! Nem tett fel kérdést, de az Ön által írtak alapján ilyen helyzet nehezen jöhetett volna létre, az Ön tulajdoni hányadát Ön tudja eladni, a testvérei is csak a sajátjukat.