Kérdés: Kaptam egy idézést a rendőrkapitányságra, mint bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható személy. Ezen kívül semmit nem írtak.
2023. karácsony estéjén ittas és zaklatott állapotban (kutya megharapott) az utcán vártam, hogy értem jöjjenek és összetűzésbe keveredtem egy autóssal, akinek ráütöttem az autójára és volt kiabálás is, majdnem verekedés is, ezután én elhagytam a helyszínt, másnap tudtam meg, hogy kihívták a rendőrséget, de nem történt semmi, kikérdezték a szemtanúkat és mindenki távozott a helyszínről, ennek tudatában arra gondoltam, hogy nem történt semmi komoly kár. A kérdésem az lenne, hogy az idézés garázdaság miatt lehetséges az utcán kiabálás, verekedés és károkozás miatt? Ez nincs rajta az idézésen. Kell védőt fogadnom? Mire számítsak az idézéskor és utána?

Válasz: Tisztelt Kérdező! Igen az Ön által elmondottak alapján valószínűsíthető, hogy garázdasággal gyanúsítják. Vallomástétel miatt idézhetik nagy valószínűség szerint, az, hogy utána mi várható, nem lehet megjósolni. A kihallgatásra ajánlott ügyvéddel érkezni.