Kérdés: 2021.december 31-ig tartó munkaidőkeretben dolgozom. Szerződés szerint a foglalkoztatás 2 műszakban (6-14 és 14-22 óráig), napi 8 órában valósul meg. Kérdésem az lenne, hogy ha hétfőtől péntekig napi 8 órában dolgoztam és elrendelik a szombati munkavégzést is, akkor ha aznap bármilyen indokból én nem tudok megjelenni, arra a szombati napra kényszeríthetnek-e jogosan szabadság kiírására? Másik kérdésem az lenne, hogy: a munkaidőkeret végéig a megállapodás szerint 20 x 8 órát halmozunk, tehát nem fizetik ki. 20 nap felett fizetnek +100%-os pótlékkal. A felhalmozott 20 nappal nem rendelkezhetünk, a munkaidőkeret végéig halmozzuk. A munkaidőkeret végéig a munkáltató rendelkezik róla és ő dönt, hogy a későbbiekben kifizeti vagy kiadja ezeket a napokat. Jogszerű, hogy a halmozott napokkal is ők rendelkeznek?

Válasz: Tisztelt Kérdező! Ilyen esetben a szombati munkanap ugyanolyan munkanapnak minősül, mint a többi munkanap, ilyen esetben, ha Ön nem tudna valamelyik szombati napon megjelenni a munkahelyén, előzetesen munkáltatójával kell erről konzultálnia, aki dönthet arról, hogy elrendeli-e az Ön szabadságát erre a napra nézve.
Második kérdésére válaszolva, mivel Önök ezekkel a feltételekkel kötötték meg a szerződést, ennél fogva a munkáltató teljesen jogosan gyakorolhatja rendelkezési jogát, tehát belátása szerint dönthet ebben a kérdésben, hogy kifizeti vagy kiadja ezeket a napokat.